sábado, 27 de febrero de 2016

Top 10 cantareti si trupe din Romania

                                                             Top 10 cantareti si trupe din Romania
                                                           


10. Andra


Alexandra Irina Măruță (n. Alexandra Irina Mihai, la 23 august 1986, Câmpia Turzii) cunoscută mai bine sub numele de scenă Andra, este o vedetă de televiziune și cântăreață română de muzică pop, și R&B. Primul său disc single, Andra îl lansează în anul 2001, la doar 14 ani, menținându-se pe primele locuri de la debut până în prezent, în cadrul Romanian Top 100.
Începându-și cariera muzicală de la vârsta de 7 ani, aceasta a avut prima sa interpretare la un concurs muzical intitulat Tip Top Minitop în calitate de invitată, interpretând piesa lui Whitney Houston I Will Always Love You. Pe lângă muzica pop, aceasta cânta alternativ și muzică populară, drept pentru care a mers la un concurs intitulat Pe fir de baladă la vârsta de 9 ani, ce avea loc la Târgu Jiu. După ce concursul s-a finalizat, Andra nu a reușit să obțină unul din primele trei locuri, însă a câștigat o mențiune. La vârsta de 11 ani, aceasta a participat la alt concurs intitulat Festivalul Concurs de Interpretare Folclorică Toamna Arieșeană unde de această dată a câștigat primul loc. Pe lângă concursurile de muzică populară aceasta a mers și la concursuri de muzică ușoară, câștigând numeroase premii.




 9. Connect - R

Connect-R (Ștefan Relu Mihalache n. 9 iunie 1982 în București ) este un cântăreț și actor  de hip hop, dance și pop de etnie romă din România.
Ștefan Relu Mihalache a fost la școala nr. 171 „Petre Ispirescu”. Artistul și-a început cariera la vârsta de 8 ani ca dansator.[6] De la vârsta de 15 ani, hip-hopul a devenit una dintre marile pasiuni ale lui Connect-R. A intrat prima oară într-un studio în 1997, cu ocazia înregistrării primei sale piese, „Observ”.
În 1999 a lansat o nouă piesă numită „Operație pe suflet deschis”, care a ajuns pe locul 2 în top 50 la Radio Contact.
În 2000, Connect-R a colaborat strâns cu fondatorii Veritasaga; Jivago, Preaetor și Dribbler; dar a ales calea muzicii comerciale în detrimentul hip-hop-ului underground.





8. Inna

Inna (nume real: Elena Alexandra Apostoleanu, n. 16 octombrie 1986, Mangalia, România) este o cântăreață de muzică dance și house din România. A început să colaboreze cu echipa de producători Play & Win în 2008, an în care a fost lansat și primul său disc single, „Hot”, piesă ce a ajuns pe primul loc în clasamentele radio din România, Bulgaria, Polonia, Rusia, Ungaria, Turcia și Grecia.
De pe albumul său de debut, Hot (2009), Inna a lansat alte patru discuri single, „Love”, „Déjà Vu”, „Amazing” și „10 minutes”, toate acestea câștigând poziții fruntașe în clasamentele de specialitate din Europa. Pe 15 aprilie 2009, cântăreața a semnat un contract de management cu una dintre cele mai importante case de înregistrări din America, Ultra Records. Prin semnarea acestui acord, compania se angaja să promoveze materialele discografice ale cântăreței în S.U.A., Regatul Unit și Canada. Ulterior, interpreta a câștigat patru trofee la gala premiilor Romanian Music Awards 2009.
 


 


 


7. Smiley


 Andrei Tiberiu Maria (n. 27 iulie 1983, Pitești), cunoscut sub numele de scenă Smiley, este un cântăreț, compozitor, producător, prezentator și actor român, membru al trupei Simplu, având în același timp și o carieră solo.
De-a lungul timpului, Smiley a ajuns în atenția publicului, atât ca solist al trupei Simplu, dar și ca artist solo. Albumele sale de debut au avut vânzări uriașe și au atras simpatia oamenilor.
Alături de Simplu, Smiley a lansat cinci albume, toate premiate cu discuri de aur: Oare știi (2002), Zece (2004), RMX Simplu (2006), Simplu Best Of (2006), Oficial îmi merge bine (2006).
În 2008, Smiley și Simplu au câștigat premiul „Best show” pentru „Istoria Dansului”. Tot în același an, Smiley și-a lansat primul său album solo, În lipsa mea, album care a fost premiat cu un disc de aur și cu distincția „Best album” la Romanian Music Awards.
Primul single de pe album, „În lipsa mea”, a fost declarat „Best song” și i-a adus acestuia premiul de „Best solo artist”. În 2010 a lansat cel de-al doilea album din carieră, Plec pe Marte, pentru care a primit distincția „Best Pop Dance Album”.




5. Holograf

Holograf este o formație rock românească înființată în anul 1978. Holograf este printre cele mai de succes trupe din România, fiecare dintre albumele lor conținând câteva cântece care au ajuns hituri în România. Trupa este în continuare foarte activă și realizează turnee lungi, cu concerte foarte bine primite de public.
În anii 1990 trupa și-a schimbat stilul într-un rock modern.
Printre cele mai cunoscute cântece ale formației Holograf sunt Banii vorbesc, Dincolo de nori, Ți-am dat un inel, Undeva departe, Să nu-mi iei niciodată dragostea, Viața are gust sau Cât de departe.
În ciuda unor zvonuri, care afirmau că Trupa Holograf s-ar fi despărțit în 2015, conform propriului lor site web au concertat în Piatra Neamț în 12 mai 2015, la Sala Polivalentă. Dan Bittman își urmează în continuare cariera solo, cu noi piese, una dintre ele fiind Și îngerii au demonii lor, dar asta nu are nimic de-a face cu trupa muzicală.





4. Voltaj

 Voltaj este o formație românească de muzică pop-rock. În anul 2005 trupa a câștigat premiul pentru „Cea mai bună prestație a unei trupe românești“ la MTV Europe Music Awards. În 2015 Voltaj a reprezentat România la Concursul Muzical Eurovision cu piesa „De la capăt”, în finală clasându-se pe locul 15 din 27 de țări.
Înființată în anul 1982, trupa Voltaj a avut o personalitate prea puternică pentru regimul comunist, reprezentând pentru unii un pericol social. Unul din fondatorii trupei, chitaristul Adrian Ilie, povestește pe blogul personal împrejurările înființării trupei, după plecarea din Cenaclul Flacăra:
„Am plecat din Cenaclu și am făcut trupa cu Minculescu, pe care am numit-o Voltaj. Am avut mari succese cu acest grup. Ne simțeam descătușați de nemernicia Cenaclului, unde parcă eram niște fiare în cușcă.”
—Adrian „Adi” Ilie - Blogul personal
În afara fondatorilor, Adi Ilie și vocalistul Cristi Minculescu, veniți de la Iris, în trupă au mai sosit toboșarul Nikki Dinescu și chitaristul Dan Cimpoeru. În această componență s-a înregistrat prima piesă, „Nori de hârtie“, care a constituit capul de afiș al primului concert, ținut la Casa de Cultură „Mihai Eminescu“ din București. Următoarele apariții scenice au avut în repertoriu piese de succes ca „Aceasta-i întrebarea” și „Rock'n Roll”, completate de hituri AC/DC, trupă foarte populară în epocă.



 


3.Loredana Groza


Loredana Groza Boncea (n. 10 iunie 1970, Onești, județul Bacău) este o cântăreață de muzică ușoară din România, actriță, compozitoare, prezentatoare TV, autor, dansator, antrenoare în show-ul muzical Vocea României, precum și imaginea unor produse cosmetice. Loredana Groza s-a născut pe data de 10 iunie 1970 la Onești, județul Bacău. A început să cânte de la vârsta de 3 ani, pasiunea sa continuând în timpul școlii primare și al liceului. În 1977, în clasa I a jucat în mai multe piese de teatru, una dintre ele (intitulată „Problema problemei”), fiind montată pe scena Casei de Cultură din Onești. Printre pasiunile sale din școala generală s-au numărat (pe lângă muzică, fiind în corul școlii din clasa a V-a ), handbalul și învățătura. Pentru meritele sale, Loredana a fost aleasă comandantă de unitate. A participat la olimpiade școlare, obținând locul I la faza pe țară la disciplina limba română. A fost și este pasionată de „toate materiile care te ajută să-ți dezvolți o gândire armonioasă”. Fiind pasionată și de poezie, este acceptată în cenaclul literar „Sburătorul” sub îndrumarea poetului Isbăsescu. A studiat vioara timp de 8 ani (de la vârsta de 6 ani până la vârsta de 14 ani) și a urmat cursuri de balet. Primele aprecieri apar la „Forumul Național al Pionierilor”.









2. Carla's Dreams

Carla's Dreams este denumirea unui proiect muzical din Republica Moldova care a fost început în anul 2012. Trupa este un grup anonim de vocaliști și compozitori care interpretează melodii în limbile română, rusă și engleză. Înființată în orașul Chișinău, Carla's Dreams combină mai multe stiluri muzicale printre care, cele mai recunoscute sunt Hip hop, Jazz, Rock și Pop.
În cadrul concertelor, vocalistul formației, pentru a-și ascunde identitatea poartă o glugă cu ochelari, iar fața îi este mascată. Prima piesă produsă de Carla's Dreams a fost „Dă-te”. În martie 2013, trupa a realizat un videoclip la piesa „P.O.H.U.I” în colaborare cu interpreta din România, Inna, modificând-o puțin. Trupa se evidențiază de alți artiști autohtoni prin folosirea unui argou personalizat, texte despre realitățile vieții cotidiene și folosirea mai multor stiluri muzicale.
În 2012 în cadrul emisiunii ,,Paparazzi" de la Jurnal TV s-a anunțat că solistul grupei este Andrei Țăruș, cunoscut mai devreme ca solistul și autorul versurilor trupei In Quadro.










1. Delia


Delia Matache (n. 7 februarie 1982, București), cunoscută mai bine sub numele de scenă Delia, este o cântăreață, vedetă de televiziune și jurat în cadrul competiției muzicale internaționale X Factor, România. În perioada 1999-2003 a făcut parte din formația N&D, alături de care a scos 4 albume, astfel cunoscând succesul la nivel național. După 2003, în cariera solo, Delia a mai lansat alte 3 albume. În prezent este jurat în cadrul "X Factor", emisiune difuzată de postul de televiziune Antena 1. În anul 2015 aceasta a lansat ultimul album, Pe aripi de vânt, album ce poartă numele hit-ului ce a fost primul single de la înființarea "Media Forest" care a fost #1 pentru 21 de săptămâni. În martie 2015, Delia susține primul concert la Sala Palatului, înregistrând un real succes cu un concert sold out. În cadrul X Factor, artista este cel mai longeviv jurat, patru ani consecutivi, dar și singurul jurat cu studii muzicale. Stabilind și doborând record după record cu fiecare piesă nouă numai în ultimul an, Delia devine cea mai importantă prezență feminină din industria muzicală și showbiz-ul românesc.




No hay comentarios:

Publicar un comentario