viernes, 11 de septiembre de 2015

Cascadele din Romania

Cascada Valul Miresei

Activitati de agrement:

  • pescuit, parapanta, speologie, alpinism, drumetii, ATV-uri, echitatie, ski;
Restaurante: Pensiuni cu restaurant propriu;
Unitati de productie alimentara: patiserie si brutarie în Rachitele;

Unde se afla:
In comuna Rachitele, la 75 km de Cluj.






 Cascada Bigar

Cascada Bigar este unica in lume pentru modul in care curge apa, dar si pentru faptul ca este pozitionata pe linia Paralelei 45.
Unde se afla:
In judetul Caras-Severin
Resultado de imagen de cascada bigar Cascada Bigar












 Cascada Cailor


Cascada Cailor este cea mai mare cascada din Romania. Aceasta este situata in in partea de Nord-Est a Muntilor Borsa, in apropiere de statiunea turistica Borsa, (jud. Maramures)
Cascada se gaseste la altitudinea de 1300 de metri, iar caderea de apa este de 90 de metri. Apa curge dintr-un circ glaciar si se scurge peste un abrupt numit Podul Cailor.


Cascada Cailor



Cascada Beusnita


Aflat la doar 2 ore distanţă de Timişoara, Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa este un loc de o frumuseţe deosebită care trebuie vizitat. În luna Mai am făcut o vizită în două week-end-uri diferite la Cascada Beuşniţa şi de fiecare dată spectacolul naturii a fost încântător. Cascada Beuşniţa mi-a plăcut de la prima vedere, întregul traseu până la ea fiind perfect.

Cascada Beusnita

Cheile Nerei - Cascada Beusnita

  Cascada Urlatoarea

Cascada Urlatoarea este una dintre cele mai accesibile si mai vizitate cascade din Romania. Aceasta se afla in apropierea orasului statiune Busteni, la altitudinea de 1100 de metri (pe unele harti altitudinea este de 1120 de metri).
De la Urlatoarea poti ajunge usor in zona Platoului Bucegi, daca mergi pe traseul turistic Valea Jepilor.

Cascada Urlatoarea
 
Cascada Duruitoarea

Daca nu ai vazut Cascada Duruitoarea, iti recomand sa mergi si sa o vezi. Aceasta este una dintre cele mai spectaculoase minunatii ale Romaniei, fiind considerata monument al naturii, cu regim de arie protejata.
Duruitoarea este situata in zona Masivului Ceahlau, iar accesul se poate face prin trei trasee turistice bine amenajate, care pleaca din statiunea Durau. Traseele sunt de dificultate medie si mica si pot fi realizate in doua ore.
Cascada Duruitoarea
 
Cascada Vanturatoarea

Cascada Vanturatoarea este pentru curajosi; aceasta este situata pe malul drept al Cernei, la 1000 de metri altitudine si este la o ora de mers din sosea de la Podul Tasnei.
In cadere verticala, apa se loveste de un prag si este vanturata, formand astfel o adevarata panza de siroaie cu multe curcubee.

Cascada Vanturatoarea
 
Cascada Balea
 Cascada Balea mai este cunoscuta si sub numele de Urlatoarea Balei. Aceasta este situata in zona Muntilor Fagarasi, intre Varfurile Moldoveanu si Negoiu.
Balea este cea mai mare cascada in trepte din Romania, avand in cadere de 60 de metri. In drumul catre cascada, peisajul este superb. Accesul se face doar pe Transfagarasan pana in punctul cabana Balea Cascada; de acolo se continua pe un traseu pe jos, de aproximativ 50 de minute - o ora.
Cascada Balea
Multumesc! Vreau sa va anunt, eu, Denair Bali, ca incepand de acum o sa fac blog-ul impreuna cu Pop Tania si ca o sa se cheme Targul De Idei. Para los españoles: Os quiero informar que ha partir de ahora el blog sera rumano y se llamara Targul De Idei pero podeis traducirlo al español. Nu stiti ce pierdeti daca nu vizitati frumestile naturii! No sabeis lo que os perdeis si no visitais las maravillas de la naturaleza!

No hay comentarios:

Publicar un comentario