domingo, 10 de enero de 2016

12 postari, 629 persoane

                                       Multumesc frumos!

Vreau sa va spun ca din doar 12 postari, 639 de persoane au vazut blog-ul. Sper sa ajungem foarte departe si sa mearga bine, inca odata va multumesc din tot sufletul!                      

                                                                                                                     Cu drag, Denair.

Faget Band, trupa mea

                                                                  Faget Band



Faget Band este trupa noastra si am vrea sa inregistram cantece apoi sa le punem pe canalul de Youtube, Faget Band, care de moment are 3 video-uri:

1. La colindat ( Alvin and the chipmunks ) 

 Link: https://www.youtube.com/watch?v=vLKP-9eE-HQ

2. La colindat

Link: https://www.youtube.com/watch?v=1bIpRFdNido

3. Politicienii si ciobanii

Link: https://www.youtube.com/watch?v=eZaebIu83s8

Sper sa va placa trupa!

viernes, 8 de enero de 2016

VOLTAJ, o trupa de neuitat

                                                                  VOLTAJ




Postarea asta este un fel de felicitare pentru trupa VOLTAJ, care are cu siguranta mai mult de 1.000.000 de admiratori, si este si ca sa va dati seama ca a ajutat multa lume, de exemplu: cu piesa Din toata inima cu siguranta a ajutat multe persoane sa fie mandri ca sunt romani. VOLTAJ!


In aceasta postare voi pune piese, comentarii si multe altele despre Voltaj.


1.Pagina web oficiala a trupei Voltaj

Site-ul trupei Voltaj, este unul dintre cele mai bune site-uri vazute de mine vreodata. Cu multa munca au reusit sa faca si un blog minunat. Felicitari, Voltaj!

Link: http://voltaj.ro/

2. Membrii Voltajului

Orice fan al Voltajului trebuie sa stie membrii, care sunt:

Voce - Calin Goia

Chitara - Gabi „Porcus“ Constantin

Clape - Adrian M. Cristescu

Bas - Valeriu „Prunus” Ionescu

Tobe -  Oliver Sterian

3. Case de discuri

Voltaj a colaborat cu case de discuri cum sunt Cat Music si Roton, facand din 1982 pana acum, o fabuloasa trupa. Bravo!

4. Eurovision 2015.

Pentru Eurovision 2015, Voltaj nu doar ca a fost ales, a si mers pana in finala cu piesa: De la capat, sau in engleza, All over again si a terminat pe locul 15 din 27, cea ce este ceva foarte bun.

5. Piese

Voltaj a reusit  din anul 1982 pana acum sa faca extraordinar de multe piese. Iata aici cateva:

Voltaj - All over again




Voltaj - De la capat




Voltaj - 20 de ani


Voltaj - Eu cu mine





Voltaj - Si ce



Voltaj - Pic pic




Voltaj - Din toata inima




Voltaj - Lumea e a mea





Sper ca va place aceasta postare si va rog sa apreciati ca sunt un copil de doar 9 ani si in plus de putine ori vine prietena mea sa ma ajute si atunci e mai greu. Multumesc!
VOLTAJ!


Pesterile din Romania

     Pesterile din Romania
              

Pestera Ursilor

Peştera Urşilor este un obiectiv pe care nu ai voie să îl ratezi dacă te afli în judeţul Bihor. Formaţiunile carstice ale peşterii au atras atenţia miilor de turişti străini care vizitează regiunea. Peştera deţine trei galerii: galeria Emil Racoviţă, galeria Lumânărilor şi galeria Urşilor- punctul de plecare în vizitarea peşterii şi totodată locul unde au fost găsite resturi scheletice ale ursului de cavernă. Interiorul peşterii se distinge prin formaţiunile de stalactite şi stalagmite, dar şi prin urmele şi fosilele ursului de cavernă.

Resultado de imagen de pestera ursilor



 Pestera Scarisoara

Peștera Scărișoara sau Ghețarul de la Scărișoara adăpostește cel mai mare ghețar subteran din România. De aici îi vine și numele de „ghețar” iar „Scărișoara” provine de la comuna Scărișoara situată 16 km mai jos, de care aparținea administrativ în vremea când a fost numită astfel. Acum aparține comunei Gârda de Sus, județul Alba.




Pestera Muierii

Peștera Muierilor (sau Peștera Muierii) se află în comuna Baia de Fier, Județul Gorj, pe teritoriul Depresiunii Getice a Olteniei. Peștera a fost sculptată în calcarele mezozoice de pe marginea sudică a Masivului Parâng, de către râul Galbenul. Cu o istorie foarte bogata, peștera în timpuri străvechi a adăpostit în timpul războaielor, când bărbații plecau la lupte, foarte mulți copii și femei, de unde i se trage și numele. Este prima peșteră electrificată din România.




Pestera Meziad

Pestera Meziad  este una din cele mai interesante peşteri amenajate în scop turistic din carstul Munţilor Apuseni şi are statut de arie naturală protejată.
Dimensiunile impresionante ale portalului (16 m înălţime şi 10 m lăţime), precum şi ale interiorului, alături de coloniile mari de lilieci şi speleoteme captează atenţia vizitatorilor pe toată durata vizitării peşterii.



Pestera Vantului

Peștera Vântului este cea mai mare peșteră din România, cu o lungime totală de 47 km. Se află în Munții Pădurea Craiului, în vecinătatea localității Șuncuiuș.Peștera Vântului se află în partea nordică a Munților Pădurea Craiului, în defileul carstic cu același nume. Din punct de vedere hidrografic, peștera aparține bazinului Crișului Repede.




Pestera Dambovicioara

 Peștera Dâmbovicioara este situată în partea de sud a Masivului Piatra Craiului, în versantul stâng al văii Dâmbovicioara (afluent al Dâmboviței), la 1 km nord de satul Dâmbovicioara, județul Argeș. Peștera s-a format datorită acțiunii apelor pârâului Dambovicioara, care au tăiat în calcarele de vârstă jurasică ale Masivului Piatra Craiului.




 Pestera Ghetarul Focul Viu


Peștera Ghețarul de la Focul Viu este una dintre peșterile aflate în Munții Bihorului. Este dispusă pe Valea Galbenă, în apropiere de Vârful Piatra Galbenii și Vârful Cuculeul de Fier, la o altitudine de
1.165 metri.




 Pestera Ialomocioarei

 Peștera Cetatea Rădesei este o străpungere hidrologică accesibilă, cu o lungime de peste 260 m.





Castelele din Romania

                      Castelele din Romania                 



Castelul Peles

Castelul Peleș este un palat din Sinaia, construit între 1873 și 1914. Fostă reședință de vară a regilor României, în prezent este muzeu. Castelul Peleș din Sinaia, reședința de vară a regilor României, a fost construit la dorința regelui Carol I al României (1866 - 1914), după planurile arhitecților Johannes Schultz, Carol Benesch și Karel Liman, și a fost decorat de celebrii decoratori J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz și Bernhard Ludwig din Viena.









 Castelul Pelisor

Castelul Pelișor este un palat de mici dimensiuni construit pe domeniul castelului Peleș (în valea Prahovei). Ridicat între 1899 și 1902 de arhitectul ceh Karel Liman și decorat de artistul vienez Bernhardt Ludwig, castelul Pelișor a devenit, începând cu anul 1903, reședința de vară a principilor moștenitori ai României.
A fost construit din dorința regelui Carol I, ca reședință a principilor moștenitori Ferdinand și Maria.

 




Castelul Banffy

Castelul Bánffy de la Bonțida (în maghiară Bonchidai Bánffy-kastély) este un ansamblu arhitectonic construit de familia Bánffy în comuna Bonțida, județul Cluj. Nucleul complexului de edificii este renascentist, extinderile ulterioare au fost făcute în secolul al XVIII-lea în stil baroc, iar în secolul al XIX-lea în stil romantic (inclusiv galeria neogotică de la 1890). Ansamblul se află în prezent în proces de restaurare.






Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino din Bușteni este situat în cartierul Zamora, pe strada cu același nume. Clădirea castelului, ale cărei lucrări de construcție au fost finalizate în 1911, a fost realizată de arhitectul Grigore Cerchez la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino.
Clădirea a aparținut familiei Cantacuzino până la naționalizarea din 1948, devenind apoi un sanatoriu al Ministerului de Interne. Ea adăpostește astăzi un muzeu.









Castelul Corvinilor


Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România.
Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinații de basm din Europa”.








 Castelul Bran

Castelul Bran (în germană Törzburg, în maghiară Törcsvár) este un monument istoric și arhitectonic situat în Pasul Bran-Rucăr, la 30 de kilometri de Brașov.  Un document emis de regele Ludovic I al Ungariei (1342-1382) la 17 noiembrie 1377 în Zvolen confirmă sașilor din Scaunul Brașovului (totaque communitas Saxonum sedis Brassouiensis) dreptul de a ridica, conform promisiunii, pe cheltuiala și cu meșterii lor, o nouă cetate de piatră la Bran (promiserunt novum castrum in lapide Tydrici edificare). Cu această ocazie, regele promite brașovenilor că, dacă Țara Românească va ajunge "în mâinile noastre", atunci vama va fi mutată de la Rucăr (Ruffa Arbor) la Bran







Castelul Tepes


 Mai puţin cunoscută astăzi, clădirea denumită pitoresc "Castelul Ţepeş" a fost construită în anul 1906, cu ocazia organizării, pe Câmpia Libertăţii, a Expoziţiei Generale Române, prilejuită de jubileul a 40 de ani de domnie a Regelui Carol I. 







 Castelul Huniade



Castelul Huniade este un monument istoric, fiind considerată cea mai veche clădire din Timișoara până la campania de săpături arheologice începute în anul 2013 și derulată în centrul orașului. El a fost construit între anii 1443 - 1447 de către Ioan de Hunedoara, pe ruinele unui vechi castel din secolul al XIV-lea (construit în timpul domniei regelui Carol Robert de Anjou). Astăzi adăpostește Muzeul Banatului










Castelul Iulia Hasdeu








 Mai putin cunoscut ca domeniul Peles, castelul Iuliei Hasdeu de la Campina este un obiectiv turistic deosebit, pe care oricine ajunge pe Valea Prahovei ar putea sa-l viziteze.Cladirea atrage prin arhitectura bizara, prin simbolurile mistice prezente in fiecare ungher al cladirii si prin legendele tulburatoare tesute in jurul sau.







Castelul Wass-Banffy


Castelul Bánffy de la Gilău, județul Cluj este înscris pe lista monumentelor istorice din județul Cluj elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.
Castelul este înconjurat de un parc natural de circa 11 hectare.
Cetatea a fost construită după 1439, din ordinul episcopului Gheorghe Lepes. În jurul anului 1500, cetatea inițială a fost transformată de episcopul Ladislau Geréb în castel în stil renascentist. În anii 1599 și 1601 s-a aflat în posesia lui Mihai Viteazul.






Va multumim si asteptam sa avem multe vizualizari! :)  

Mancaruri traditionale romanesti

Mancaruri traditionale romanesti
                                              


Mamaliga cu smantana

Romanii sunt mari consumatori de mamaliga,acest minunat amestec de malai,apa si sare care se potriveste cam la toate felurile de mancare. Mamaliga nu tine locul painii,dmpotriva e mai buna ca painea si mult mai gustoasa. Mamaliguta asociata smantanii este un adevarat deliciu culinar,servit mai ales ca antreu,inainte de felurile principale.





Pomana porcului

Pomana porcului este o combinatie ingenioasa din partile principale ale porcului,dupa ce acesta a fost sacrificat de Craciun.Din aceste “parti”( ma refer la ceafa,spate,ureche,inima etc) se face un amestec foarte gustos si se “asezoneaza”cu celebra mamaliguta. Astfel il pomenim si pe porcul sacrificat si,bineinteles,ne delectam  si cu o mancare delicioasa romaneasca.









Mici

Mititeii(sau micii) au devenit foarte populari in randul romanilor pentru ca sunt usor de facut,gustosi si numerosi. Si daca pe langa acestia avem si o bere alaturi succesul este garantat. Mititeii sunt principalul fel de mancare in cadrul unor evenimente nationale,cum ar fi “zilele orasului x” sau inaugurarea unui complex commercial etc.



Calatorie spre Atlantida



04.01.2016 Calatorie spre Atlantida

De Denair Bali si Pop Tania
Capitolul 1



Au fost odata ca niciodata doi copii, pe nume Octav si Sara. Lor le placea mult Atlantida, asa ca in data de 4 Ianuarie au decis sa plece spre ea. Ei au facut lucruri foarte grele, de exemplu: au descifrat coduri si mesaje, au descoperit lucruri, au cautat prin harti si multe alte lucruri care niste copii de 9 ani un le-ar putea face. Cu toate aceste informatii, au pornit la drum dupa ce si-au cerut voie, dar bineinteles au fost cu un adult, pe nume Bobo, care era unchiul lor, (ei erau verisori prin alianta), de fapt se chema Anghel, dar ei asa ii spun. Aveau o singura problema, nu aveau cu ce sa mearga, asa ca din Cluj-Napoca, in Romania, au mers in Barcelona, in Spania. Acolo, in Spania, Octav avea un prieten, asa ca au mers pana in Altea, Alicante, sa il ia pe Aaron, prietenul lui, au mai strans cativa: Carlos, Javier si Celia. Dupa ce Octav, Sara si Bobo le-au explicat tot, au pornit la drum, pana in Madrid, in capitala Spaniei. De-acolo au luat avionul pana in Grecia unde au mers cu trenul, autobuzul, masina, tranvaiul, metroul si pana la un submarin. Prima data sa va spun ce au facut in Grecia: Au ajuns in Atena, unde s-au dus cu tranvaiul si cu metroul pana unde trebuia, dupaia au luat autobuzul pana unde au putut, dupaia cu trenul, in statia de tren li s-a facut foame lui: Carlos, Octav, Sara si Bobo, asa ca au mers la un picnic foarte frumos. Se comunicau prin Octav si Bobo, care vorbeau si spaniola, si romana. Dupaia au luat masina pana in orasul care se spune ca este cel mai aproape de Antartica. Si in sfarsit au mers cu submarinul pana au vazut Octav si Sara ca si un fel de oras. Acolo, chiar aproape de oras, se putea respira! Si tot acolo, (langa oras), era un trib din India, dar ce cauta acolo? Ei au spus totul dar niciunul n-a inteles. Noroc ca cel care conducea submarinul vorbea foarte multe limbi, acuma va spun ce li s-a intamplat celor din trib:
S-au pornit sa caute Atlantida, fiindca acolo se afla mult aur, dar in spatele unui maaareeee monstru! El se cheama Wakasaka si se spune ca cam in anul 273-274 a omorat o armata de 500 de oameni!!! In momentul ala, cum Octav si Bobo se cunosteau foarte bine, au strigat deodata: Noi o sa il invingem! Atunci cel care conducea submarinul le-a tradus celor de la trib, care cum au vazut atata curaj au decis sa un se deie batuti si s mearga impreuna cu ei, fiindca vroiau sa se deie batuti, atunci si cel care conducea submarinul, care se chema Marcel a vrut sa lupte cu monstrul. Asa se comunicau cu ei, prin Marcel, care cum v-am spus stia foarte multe limbi. Acolo cei de la trib si-au facut adapost, unde o sa doarma toti si de unde o sa isi ia arme fiecare. O sa construiasca si alte adaposturi fiindca un incape toata lumea intr-un singur adapost. Si-au luat armele necesare si au plecat spre loc ca sa vada exact cum arata. Acolo animalele mici erau mari, si cele mari erau mici! Ei mergeau si au dat de niste roci destul de mari, dintr-odata Carlos si Celia, care erau foarte buni prieteni cum mergeau impreuna, s-a rupt roca, Octav, Sara si Bobo care stiu multe despre natura, au spus deodata: Nu miscati nimic! Fiindca era un ou de soparla. Carlos si Celia n-au miscat nimic dar dintr-odata Carlos a stranutat si s-a miscat din greseala. 
 
Capitolul 2

Soparla, cum avea auzul bun si in plus era giganta in 5 secunde a fugit catre ei, copiii, Marcel si Bobo au fugit cat au putut de tare pana au fost incoltiti de soparla si cand credeau ca o sa moara, niste lemne legate de o sfoara au dat in capul soparlei si au auzit sunetul soparlelor atunci cand o sa atace. Era unchiul lui Octav si fratele lui Bobo, Adisor care era acolo de 2 ani, atunci copii, Marcel si Bobo, l-au intrebat daca ii ajuta. Atunci Adisor a spus: Veniti cu mine, au mers pe un drum si au ajuns la o casa intr-un copac langa o cascada maaaaare. Au urcat scarile si au ajuns la o casa cu paturi, vedere spre cascada si vedere spre vulcan, masina de facut sucuri si muuuuulteeeee altele foarte frumoase. Dupa ce au dormit, au pornit in aventura, pe drum s-au intalnit cu niste elefantei mici pe care i-au luat de animale de companie si care au vorbit ca vor sa mearga sa lupte cu monstrul. Dupa ce au mancat si-au luat armele si au baut ca sa se hidrateze, au pornit in cautarea lui Wakasaka, au mers in tot felul de drumuri, au intrat in pesteri si-au mai luat ajutoare, arme, mancaruri, si bauturi, s-au antrenat foarte bine timp de 5 zile si in sfarsit au pornit, erau mandrii ca au ajuns asa departe, fiindca credeau ca o sa moara, s-au facut prieteni cu soparla, si cu puii de soparla, care au spus ca-i vor ajuta in lupta, cei de la trib i-au condus la alte 4 triburi, care s-au unit cu ei, si-au luat extraordinar de multe animale, care il urau pe monstru fiindca ii batea, au venit si niste pasari stralucitoare, si au avut deja o mini armata, inauntrul unei pesteri, dintr-odata s-au aprins niste torte si era acolo monstrul! Ei au luptat cat de bine au putut, sunt care s-au ranit dar au mers inapoi la lupta. Dupa 1 ora si 32 de minute, ei au invins monstrul, si au facut istorie! Dupa ce si-au luat 10 diamante fiecare, s-au dus inapoi la casa din copac, unde au scris o carte despre tot ce au facut, au povestit si si-au luat adio de la animale dupa ce le-a multumit pentru ajutor, au facut la fel cu mascotele si cu pasaricile. S-au intors acasa dupa ce au facut multe poze, fiindca era ceva care un se vede in fiecare zi. Adisor s-a mutat si el in Romania, fiindca de acolo era, au povestit la toata lumea si le-au aratat pozele dupa ce au strabatut un lung drum, Carlos, Celia si Aaron s-au intors in Spania dupa ce si-au dat numerele de telefon. Si au trait fericiti si Octav si Sara s-au jucat impreuna.

Sfarsit

Extra:
Marcel, conductorul submarinului este taticul lui Denair care in aceasta carte este Octav.
Adisor chiar este fratele lui Bobo care se cheama Anghel.
Adisor este si unchiul lui Denair ( Octav ).
Sara in viata reala se cheama Tania si este prieten cu Octav care se cheama Denair.
Octav in viata reala este Denair.
Sara in viata reala este Tania.
Pe Denair l-ati mai vazut in cartea”Un vis dansator”.
Antartica se spune ca a fost un oras pierdut sub apa, se poate considera chiar un continent.

Un vis dansator

Un vis dansator