viernes, 8 de enero de 2016

Pesterile din Romania

     Pesterile din Romania
              

Pestera Ursilor

Peştera Urşilor este un obiectiv pe care nu ai voie să îl ratezi dacă te afli în judeţul Bihor. Formaţiunile carstice ale peşterii au atras atenţia miilor de turişti străini care vizitează regiunea. Peştera deţine trei galerii: galeria Emil Racoviţă, galeria Lumânărilor şi galeria Urşilor- punctul de plecare în vizitarea peşterii şi totodată locul unde au fost găsite resturi scheletice ale ursului de cavernă. Interiorul peşterii se distinge prin formaţiunile de stalactite şi stalagmite, dar şi prin urmele şi fosilele ursului de cavernă.

Resultado de imagen de pestera ursilor



 Pestera Scarisoara

Peștera Scărișoara sau Ghețarul de la Scărișoara adăpostește cel mai mare ghețar subteran din România. De aici îi vine și numele de „ghețar” iar „Scărișoara” provine de la comuna Scărișoara situată 16 km mai jos, de care aparținea administrativ în vremea când a fost numită astfel. Acum aparține comunei Gârda de Sus, județul Alba.




Pestera Muierii

Peștera Muierilor (sau Peștera Muierii) se află în comuna Baia de Fier, Județul Gorj, pe teritoriul Depresiunii Getice a Olteniei. Peștera a fost sculptată în calcarele mezozoice de pe marginea sudică a Masivului Parâng, de către râul Galbenul. Cu o istorie foarte bogata, peștera în timpuri străvechi a adăpostit în timpul războaielor, când bărbații plecau la lupte, foarte mulți copii și femei, de unde i se trage și numele. Este prima peșteră electrificată din România.




Pestera Meziad

Pestera Meziad  este una din cele mai interesante peşteri amenajate în scop turistic din carstul Munţilor Apuseni şi are statut de arie naturală protejată.
Dimensiunile impresionante ale portalului (16 m înălţime şi 10 m lăţime), precum şi ale interiorului, alături de coloniile mari de lilieci şi speleoteme captează atenţia vizitatorilor pe toată durata vizitării peşterii.



Pestera Vantului

Peștera Vântului este cea mai mare peșteră din România, cu o lungime totală de 47 km. Se află în Munții Pădurea Craiului, în vecinătatea localității Șuncuiuș.Peștera Vântului se află în partea nordică a Munților Pădurea Craiului, în defileul carstic cu același nume. Din punct de vedere hidrografic, peștera aparține bazinului Crișului Repede.




Pestera Dambovicioara

 Peștera Dâmbovicioara este situată în partea de sud a Masivului Piatra Craiului, în versantul stâng al văii Dâmbovicioara (afluent al Dâmboviței), la 1 km nord de satul Dâmbovicioara, județul Argeș. Peștera s-a format datorită acțiunii apelor pârâului Dambovicioara, care au tăiat în calcarele de vârstă jurasică ale Masivului Piatra Craiului.




 Pestera Ghetarul Focul Viu


Peștera Ghețarul de la Focul Viu este una dintre peșterile aflate în Munții Bihorului. Este dispusă pe Valea Galbenă, în apropiere de Vârful Piatra Galbenii și Vârful Cuculeul de Fier, la o altitudine de
1.165 metri.




 Pestera Ialomocioarei

 Peștera Cetatea Rădesei este o străpungere hidrologică accesibilă, cu o lungime de peste 260 m.





No hay comentarios:

Publicar un comentario