Mancaruri traditionale romanesti
Mamaliga cu smantana
Romanii sunt mari consumatori de mamaliga,acest minunat amestec de
malai,apa si sare care se potriveste cam la toate felurile de mancare.
Mamaliga nu tine locul painii,dmpotriva e mai buna ca painea si mult mai
gustoasa. Mamaliguta asociata smantanii este un adevarat deliciu
culinar,servit mai ales ca antreu,inainte de felurile principale.
Pomana porcului
Pomana porcului este o combinatie ingenioasa din partile principale
ale porcului,dupa ce acesta a fost sacrificat de Craciun.Din aceste
“parti”( ma refer la ceafa,spate,ureche,inima etc) se face un amestec
foarte gustos si se “asezoneaza”cu celebra mamaliguta. Astfel il pomenim
si pe porcul sacrificat si,bineinteles,ne delectam si cu o mancare
delicioasa romaneasca.
Mici
Mititeii(sau micii) au devenit foarte populari in randul romanilor
pentru ca sunt usor de facut,gustosi si numerosi. Si daca pe langa
acestia avem si o bere alaturi succesul este garantat. Mititeii sunt
principalul fel de mancare in cadrul unor evenimente nationale,cum ar fi
“zilele orasului x” sau inaugurarea unui complex commercial etc.
No hay comentarios:
Publicar un comentario