viernes, 8 de enero de 2016

Mancaruri traditionale romanesti

Mancaruri traditionale romanesti
                                              


Mamaliga cu smantana

Romanii sunt mari consumatori de mamaliga,acest minunat amestec de malai,apa si sare care se potriveste cam la toate felurile de mancare. Mamaliga nu tine locul painii,dmpotriva e mai buna ca painea si mult mai gustoasa. Mamaliguta asociata smantanii este un adevarat deliciu culinar,servit mai ales ca antreu,inainte de felurile principale.





Pomana porcului

Pomana porcului este o combinatie ingenioasa din partile principale ale porcului,dupa ce acesta a fost sacrificat de Craciun.Din aceste “parti”( ma refer la ceafa,spate,ureche,inima etc) se face un amestec foarte gustos si se “asezoneaza”cu celebra mamaliguta. Astfel il pomenim si pe porcul sacrificat si,bineinteles,ne delectam  si cu o mancare delicioasa romaneasca.









Mici

Mititeii(sau micii) au devenit foarte populari in randul romanilor pentru ca sunt usor de facut,gustosi si numerosi. Si daca pe langa acestia avem si o bere alaturi succesul este garantat. Mititeii sunt principalul fel de mancare in cadrul unor evenimente nationale,cum ar fi “zilele orasului x” sau inaugurarea unui complex commercial etc.



No hay comentarios:

Publicar un comentario