viernes, 8 de enero de 2016

Calatorie spre Atlantida



04.01.2016 Calatorie spre Atlantida

De Denair Bali si Pop Tania
Capitolul 1



Au fost odata ca niciodata doi copii, pe nume Octav si Sara. Lor le placea mult Atlantida, asa ca in data de 4 Ianuarie au decis sa plece spre ea. Ei au facut lucruri foarte grele, de exemplu: au descifrat coduri si mesaje, au descoperit lucruri, au cautat prin harti si multe alte lucruri care niste copii de 9 ani un le-ar putea face. Cu toate aceste informatii, au pornit la drum dupa ce si-au cerut voie, dar bineinteles au fost cu un adult, pe nume Bobo, care era unchiul lor, (ei erau verisori prin alianta), de fapt se chema Anghel, dar ei asa ii spun. Aveau o singura problema, nu aveau cu ce sa mearga, asa ca din Cluj-Napoca, in Romania, au mers in Barcelona, in Spania. Acolo, in Spania, Octav avea un prieten, asa ca au mers pana in Altea, Alicante, sa il ia pe Aaron, prietenul lui, au mai strans cativa: Carlos, Javier si Celia. Dupa ce Octav, Sara si Bobo le-au explicat tot, au pornit la drum, pana in Madrid, in capitala Spaniei. De-acolo au luat avionul pana in Grecia unde au mers cu trenul, autobuzul, masina, tranvaiul, metroul si pana la un submarin. Prima data sa va spun ce au facut in Grecia: Au ajuns in Atena, unde s-au dus cu tranvaiul si cu metroul pana unde trebuia, dupaia au luat autobuzul pana unde au putut, dupaia cu trenul, in statia de tren li s-a facut foame lui: Carlos, Octav, Sara si Bobo, asa ca au mers la un picnic foarte frumos. Se comunicau prin Octav si Bobo, care vorbeau si spaniola, si romana. Dupaia au luat masina pana in orasul care se spune ca este cel mai aproape de Antartica. Si in sfarsit au mers cu submarinul pana au vazut Octav si Sara ca si un fel de oras. Acolo, chiar aproape de oras, se putea respira! Si tot acolo, (langa oras), era un trib din India, dar ce cauta acolo? Ei au spus totul dar niciunul n-a inteles. Noroc ca cel care conducea submarinul vorbea foarte multe limbi, acuma va spun ce li s-a intamplat celor din trib:
S-au pornit sa caute Atlantida, fiindca acolo se afla mult aur, dar in spatele unui maaareeee monstru! El se cheama Wakasaka si se spune ca cam in anul 273-274 a omorat o armata de 500 de oameni!!! In momentul ala, cum Octav si Bobo se cunosteau foarte bine, au strigat deodata: Noi o sa il invingem! Atunci cel care conducea submarinul le-a tradus celor de la trib, care cum au vazut atata curaj au decis sa un se deie batuti si s mearga impreuna cu ei, fiindca vroiau sa se deie batuti, atunci si cel care conducea submarinul, care se chema Marcel a vrut sa lupte cu monstrul. Asa se comunicau cu ei, prin Marcel, care cum v-am spus stia foarte multe limbi. Acolo cei de la trib si-au facut adapost, unde o sa doarma toti si de unde o sa isi ia arme fiecare. O sa construiasca si alte adaposturi fiindca un incape toata lumea intr-un singur adapost. Si-au luat armele necesare si au plecat spre loc ca sa vada exact cum arata. Acolo animalele mici erau mari, si cele mari erau mici! Ei mergeau si au dat de niste roci destul de mari, dintr-odata Carlos si Celia, care erau foarte buni prieteni cum mergeau impreuna, s-a rupt roca, Octav, Sara si Bobo care stiu multe despre natura, au spus deodata: Nu miscati nimic! Fiindca era un ou de soparla. Carlos si Celia n-au miscat nimic dar dintr-odata Carlos a stranutat si s-a miscat din greseala. 
 
Capitolul 2

Soparla, cum avea auzul bun si in plus era giganta in 5 secunde a fugit catre ei, copiii, Marcel si Bobo au fugit cat au putut de tare pana au fost incoltiti de soparla si cand credeau ca o sa moara, niste lemne legate de o sfoara au dat in capul soparlei si au auzit sunetul soparlelor atunci cand o sa atace. Era unchiul lui Octav si fratele lui Bobo, Adisor care era acolo de 2 ani, atunci copii, Marcel si Bobo, l-au intrebat daca ii ajuta. Atunci Adisor a spus: Veniti cu mine, au mers pe un drum si au ajuns la o casa intr-un copac langa o cascada maaaaare. Au urcat scarile si au ajuns la o casa cu paturi, vedere spre cascada si vedere spre vulcan, masina de facut sucuri si muuuuulteeeee altele foarte frumoase. Dupa ce au dormit, au pornit in aventura, pe drum s-au intalnit cu niste elefantei mici pe care i-au luat de animale de companie si care au vorbit ca vor sa mearga sa lupte cu monstrul. Dupa ce au mancat si-au luat armele si au baut ca sa se hidrateze, au pornit in cautarea lui Wakasaka, au mers in tot felul de drumuri, au intrat in pesteri si-au mai luat ajutoare, arme, mancaruri, si bauturi, s-au antrenat foarte bine timp de 5 zile si in sfarsit au pornit, erau mandrii ca au ajuns asa departe, fiindca credeau ca o sa moara, s-au facut prieteni cu soparla, si cu puii de soparla, care au spus ca-i vor ajuta in lupta, cei de la trib i-au condus la alte 4 triburi, care s-au unit cu ei, si-au luat extraordinar de multe animale, care il urau pe monstru fiindca ii batea, au venit si niste pasari stralucitoare, si au avut deja o mini armata, inauntrul unei pesteri, dintr-odata s-au aprins niste torte si era acolo monstrul! Ei au luptat cat de bine au putut, sunt care s-au ranit dar au mers inapoi la lupta. Dupa 1 ora si 32 de minute, ei au invins monstrul, si au facut istorie! Dupa ce si-au luat 10 diamante fiecare, s-au dus inapoi la casa din copac, unde au scris o carte despre tot ce au facut, au povestit si si-au luat adio de la animale dupa ce le-a multumit pentru ajutor, au facut la fel cu mascotele si cu pasaricile. S-au intors acasa dupa ce au facut multe poze, fiindca era ceva care un se vede in fiecare zi. Adisor s-a mutat si el in Romania, fiindca de acolo era, au povestit la toata lumea si le-au aratat pozele dupa ce au strabatut un lung drum, Carlos, Celia si Aaron s-au intors in Spania dupa ce si-au dat numerele de telefon. Si au trait fericiti si Octav si Sara s-au jucat impreuna.

Sfarsit

Extra:
Marcel, conductorul submarinului este taticul lui Denair care in aceasta carte este Octav.
Adisor chiar este fratele lui Bobo care se cheama Anghel.
Adisor este si unchiul lui Denair ( Octav ).
Sara in viata reala se cheama Tania si este prieten cu Octav care se cheama Denair.
Octav in viata reala este Denair.
Sara in viata reala este Tania.
Pe Denair l-ati mai vazut in cartea”Un vis dansator”.
Antartica se spune ca a fost un oras pierdut sub apa, se poate considera chiar un continent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario