viernes, 8 de enero de 2016

Castelele din Romania

                      Castelele din Romania                 



Castelul Peles

Castelul Peleș este un palat din Sinaia, construit între 1873 și 1914. Fostă reședință de vară a regilor României, în prezent este muzeu. Castelul Peleș din Sinaia, reședința de vară a regilor României, a fost construit la dorința regelui Carol I al României (1866 - 1914), după planurile arhitecților Johannes Schultz, Carol Benesch și Karel Liman, și a fost decorat de celebrii decoratori J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz și Bernhard Ludwig din Viena.









 Castelul Pelisor

Castelul Pelișor este un palat de mici dimensiuni construit pe domeniul castelului Peleș (în valea Prahovei). Ridicat între 1899 și 1902 de arhitectul ceh Karel Liman și decorat de artistul vienez Bernhardt Ludwig, castelul Pelișor a devenit, începând cu anul 1903, reședința de vară a principilor moștenitori ai României.
A fost construit din dorința regelui Carol I, ca reședință a principilor moștenitori Ferdinand și Maria.

 




Castelul Banffy

Castelul Bánffy de la Bonțida (în maghiară Bonchidai Bánffy-kastély) este un ansamblu arhitectonic construit de familia Bánffy în comuna Bonțida, județul Cluj. Nucleul complexului de edificii este renascentist, extinderile ulterioare au fost făcute în secolul al XVIII-lea în stil baroc, iar în secolul al XIX-lea în stil romantic (inclusiv galeria neogotică de la 1890). Ansamblul se află în prezent în proces de restaurare.






Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino din Bușteni este situat în cartierul Zamora, pe strada cu același nume. Clădirea castelului, ale cărei lucrări de construcție au fost finalizate în 1911, a fost realizată de arhitectul Grigore Cerchez la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino.
Clădirea a aparținut familiei Cantacuzino până la naționalizarea din 1948, devenind apoi un sanatoriu al Ministerului de Interne. Ea adăpostește astăzi un muzeu.









Castelul Corvinilor


Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România.
Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinații de basm din Europa”.








 Castelul Bran

Castelul Bran (în germană Törzburg, în maghiară Törcsvár) este un monument istoric și arhitectonic situat în Pasul Bran-Rucăr, la 30 de kilometri de Brașov.  Un document emis de regele Ludovic I al Ungariei (1342-1382) la 17 noiembrie 1377 în Zvolen confirmă sașilor din Scaunul Brașovului (totaque communitas Saxonum sedis Brassouiensis) dreptul de a ridica, conform promisiunii, pe cheltuiala și cu meșterii lor, o nouă cetate de piatră la Bran (promiserunt novum castrum in lapide Tydrici edificare). Cu această ocazie, regele promite brașovenilor că, dacă Țara Românească va ajunge "în mâinile noastre", atunci vama va fi mutată de la Rucăr (Ruffa Arbor) la Bran







Castelul Tepes


 Mai puţin cunoscută astăzi, clădirea denumită pitoresc "Castelul Ţepeş" a fost construită în anul 1906, cu ocazia organizării, pe Câmpia Libertăţii, a Expoziţiei Generale Române, prilejuită de jubileul a 40 de ani de domnie a Regelui Carol I. 







 Castelul Huniade



Castelul Huniade este un monument istoric, fiind considerată cea mai veche clădire din Timișoara până la campania de săpături arheologice începute în anul 2013 și derulată în centrul orașului. El a fost construit între anii 1443 - 1447 de către Ioan de Hunedoara, pe ruinele unui vechi castel din secolul al XIV-lea (construit în timpul domniei regelui Carol Robert de Anjou). Astăzi adăpostește Muzeul Banatului










Castelul Iulia Hasdeu








 Mai putin cunoscut ca domeniul Peles, castelul Iuliei Hasdeu de la Campina este un obiectiv turistic deosebit, pe care oricine ajunge pe Valea Prahovei ar putea sa-l viziteze.Cladirea atrage prin arhitectura bizara, prin simbolurile mistice prezente in fiecare ungher al cladirii si prin legendele tulburatoare tesute in jurul sau.







Castelul Wass-Banffy


Castelul Bánffy de la Gilău, județul Cluj este înscris pe lista monumentelor istorice din județul Cluj elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.
Castelul este înconjurat de un parc natural de circa 11 hectare.
Cetatea a fost construită după 1439, din ordinul episcopului Gheorghe Lepes. În jurul anului 1500, cetatea inițială a fost transformată de episcopul Ladislau Geréb în castel în stil renascentist. În anii 1599 și 1601 s-a aflat în posesia lui Mihai Viteazul.






Va multumim si asteptam sa avem multe vizualizari! :)  

No hay comentarios:

Publicar un comentario